Aannemer VGB levert alle mogelijke inspanningen om Wezel tijdens het bouwverlof van 21 december 2013 tot 7 januari 2014  maximaal bereikbaar te maken. Zo is plaatselijk verkeer opnieuw welkom in het handelscentrum. Om doorgaand verkeer te weren, gaat het kruispunt Tennislaan – Sint-Jozefslaan – Keiheuvelstraat wel twee weken volledig dicht. Op 7 januari breidt de werfzone van Wezel in ‘t Nieuw zich verder uit met de opbraak van de Sint-Jozefslaan tussen het kerkplein en de rotonde ter hoogte van de Balen-Neetlaan.

Tijdens bouwverlof: 21 december 2013 – 6 januari 2014

Tijdens het bouwverlof is de volledige Sint-Jozefslaan bereikbaar.

De zone tussen de Ringlaan en de Tennislaan/Keiheuvelstraat (handelscentrum) bereik je via het kruispunt Sint-Jozefslaan – Ringlaan. Hier ligt er al een nieuwe betonverharding.

 

De zone tussen de Keiheuvelstraat en het kerkplein is toegankelijk via de rotonde. Ook de Tennislaan, Moresnetlaan, Platanenlaan, Lostraat en het kerkplein zelf zijn langs deze kant bereikbaar.

 

De plaatselijke omleidingen voor het bestemmingsverkeer verlopen via de Vieille Montagestraat (tijdelijk enkelrichting naar Balen-Neetlaan) en de Heilandstraat – Boslaan (tijdelijk enkelrichting naar Keiheuvelstraat).

 

Na bouwverlof: vanaf 7 januari 2014

In de Sint-Jozefslaan starten de voorbereidende werken, de opbraak van de wegenis en de installatie van bronbemaling tussen de rotonde en het kerkplein. Hiermee breidt de werfzone zich verder uit. Dit gedeelte wordt hiermee volledig ontoegankelijk voor voertuigen.

In de Sint-Jozefslaan tussen de Ringlaan en de Keiheuvelstraat start de aannemer met de aanleg van de parkeerstroken en de voetpaden. Hiermee komt deze zone in de finale afwerking. Plaatselijk verkeer is beperkt mogelijk buiten de werkuren (7 – 17 uur).

In de Sint-Jozefslaan tussen Keiheuvelstraat en Kerkplein starten op 7 januari de voorbereidende werken voor de aanleg van betonverharding. Plaatselijk verkeer is beperkt mogelijk buiten de werkuren (7 – 17 uur).

De Tennislaan, Moresnetlaan, Platanenlaan, Lostraat en het kerkplein worden toegankelijk via een doorsteek op het kruispunt Keiheuvelstraat - Sint-Jozefslaan - Tennislaan. Daarnaast blijven de plaatselijke omleidingen voor het bestemmingsverkeer lopen via de Vieille Montagestraat (tijdelijk enkelrichting naar Balen-Neetlaan) en de Heilandstraat – Boslaan (tijdelijk enkelrichting naar Keiheuvelstraat

 

De overkoepelende omleiding voor zwaar vervoer (+ 3,5 ton) loopt via Rijsbergdijk, Rijsberg, Soef, Gerheide en Balen-Neetlaan. De omleiding voor doorgaand autoverkeer gaat via de Ringlaan, Gerheide en Balen-Neetlaan.